Monday, July 8, 2013

Review jellymom seat

Salam..
Hari ni nak review jellymom seat..die xsefemes bumbo seat tapi die seakan-akan bumbo seat..kina beli direct from korea tempat asal jellymom ni thru www.qoo10.my .harga cheaper than bumbo seat..kalau dekat korea maybe murah lagi kan..size tempat duduk die lagi besar sebab katanya sesuai utk paha baby asia..tray die pun lebar panjang ke depan..material die lembut & paling penting anti bacteria..senang nak cuci lepas makan bersepah2..kina selalu lap je dengan dettol..

Jellymom seat, haruslah warna biru!
RM125 kalau without tray & bag..kalau nak tray kena tambah RM25 camtu kot..kina beli dengan bag & tray dalam RM180 camtu termasuk delivery dari korea..pastu kena tahan dengan kastam bintulu ni..kastam nak tengok benda ape..pudin cerita la masa tu ada seorang aunty kastam ni die pun berkenan dengan seat ni dan nak beli utk cucu die..gegege..

masa beli tu boleh pilih nak seat warna lain dgn tray suka hati la..cuma sygnya tray die xle masuk dalam bag sebab besar sgt..kina beli bag sebab sng nak angkut naik flight..hari tu masuk je luggage masa pegi kuching..senang keje mak jemah..
Hi semua..ni masa saya 6 bulan
Nyum2 sedapnya makan sendiri..
Tengok tv dgn miss rabbit
Jellymom seat ni smpi dlm 3weeks lepas kina order..agak lewat la utk shahadah sebab die jenis cepat kan..tu la mama amek masa lama sangat pikir nak beli ke xnak..yela sebab mama rasa ini bukan keperluan, more to kehendak mama yang xtahan tengok kecomelan jellymom seat..hahaha..shahadah belum 6 bulan da boleh duduk without support..jadinya sempat la pakai jellymom seat ni selama 2 bulan..lepas tu die kan da berasa mcm budak besar..xmau duduk nak berdiri..now 10 bulan dah xmerangkak dah..berjalan terkedek2 terhuyung hayang..

So convenient to carry
Tapi kina xmau let go even shahadah pki sekejap nak simpan utk adik2 die nanti..kalau org kuantan nak sewa boleh la..jellymom seat ni ada dekat rumah kuantan..kalau nak sewa sehari pun boleh..tp kena bgtau la had sewa supaya senang next2 penyewa nak sewa gak kan..contohnya nak sewa sebulan..xsampai seminggu nak pulangkan..no problem at all..kina pulangkan duit..makin lama sewa of course ada discount..yela kalau beli mahal2 anak xmau xbest gak kan? Why not try test drive kan..
Umur paling ideal : 4 months-7months

Harga sewa : RM5 je sehari
Deposit keselamatan : RM100
Dapat sewa : jellymom seat+tray+bag

Kalau berminat boleh email kina: shakina.farhan@yahoo.com

7 comments:

Jojet on July 8, 2013 at 2:39 PM said...

comel sgt!

JunAina on July 8, 2013 at 3:44 PM said...

Akak dah tak ada baby semua dah jadi teruna dan dara kalau tak mau terjebak jugak.

Cik Puan Rara on July 9, 2013 at 11:48 AM said...

ritu ingat nk beli ni gak.tp rendah.so beli high chair trus kat ikea.hehe

Rose Azadir on July 10, 2013 at 3:21 PM said...

Salam, sy follow blog sis n sis follow blog sy yer...jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com untuk mendapatkan harga istimewa untuk produk Shaklee. TQ for your support.

Diyanazman on July 12, 2013 at 8:44 AM said...

aahhh best kan seat ni... my son Rafa pun ada gak lebih kurang gini.. tapi Fisher Price punya... mmg senang nak angkut gi mana2... :)

hayati hashim on July 17, 2013 at 11:44 PM said...

Kina.. jellyseat pun sewa eh. Wink!!

Sheila Salim on September 4, 2013 at 11:50 AM said...

Assalamualaikum kak kina. akak sheila pun ada beli ni. wahh murah gak sewa sehari tu. sebab kalau nak beli nanti bukan pakai lama. lainlah nak menyimpan juga untuk next child kan :)

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork