Thursday, February 21, 2013

Hadiah terbaik

Salam

Alhamdulillah..dah genap 26 tahun semalam..
So kalau pakai Safi Rania Gold kira ok la tu kan seiring dengan usia..hahaha..
Yup..sekarang pakai Safi Rania Gold..sejaaaaak lepas bersalin 6 bulan yang lepas..
Nak cun macam chek ta gak..hahaha..

Mama dah 21 26 tahun, Shahadah Chinta dah 6 bulan..6 months & 6.6 kg..Ok la tu..
Slim macam mama..(nampak sangat tipu)..Kalau dulu selalu countdown birthday sendiri..
Tahun ni dok countdown umur budak kecik ni lebih dari birthday sendiri..

Kali pertama menyambut birthday sebagai seorang ibu..tiada candle light dinner..cukup dengan kek secret recipe black forest yang dibeli bersama2..hahaha..tak surprise pun kan? Pudin tulis wishes atas kek tu kina ada kat sebelah dan kina sendiri yang masukkan kek dalam peti..hahaha..Tak kisah la no surprise, yang penting ingatan & ada di sisi..Pudin sanggup cuti ok masa birthday..his boss cakap kenapa nak cuti hari rabu? Birthday wife dengan penuh confident..Boss terus owh..ok2..approve terus..Good boss..(Time gini puji good..time boss buat meeting sampai malam, outstation, watsapp masa cuti?..Boss niiii, time cuti pon nak contact laki aku..: P)

Pukul 12.00 pudin nyanyi lagu happy birthday dengan volume paling slow..Bukan nak romantik tapi sebab si kenit tu tidur berhampiran..Tak lama tu die pun bangun dengan muka sememeh macam mama die..Nak sambut birthday mama agaknya..hehehe..mama anggap awak bangun ni pun sebagai hadiah..
Cake tu takde besar sgt..tapi shahadah chinta yang kecik kot..hehe..
Tahun ni dapat hadiah yang best dari pudin. Yela. Gabungan hadiah birthday tahun lepas + hadiah anniversary + hadiah bersalin + hadiah birthday tahun ni. 4 in 1 tu. Hehe. Akan digunakan dengan penuh kasih sayang. Wan mi a.k.a ibu kina bagi hadiah luggage bag. Nice juga tengok dari gambar. Terima kasih ibu (dah lama ibu tak bagi akak hadiah bday kan2..hahaha). Tahun ni paling best setakat ini. ^____^

Namun, hadiah yang terbaik datangnya dari Allah S.W.T adalah rezeki yang tak ternilai untuk shahadah chinta. Tiada setitik susu lain selain dari susu ibu untuk si kecil ini. Setakat 6 bulan ni la kan. Kina tak pernah condemn susu formula. Sebab dulu masa kecik pun minum susu formula. Dah besar pun minum susu kotak jugak. Susu kotak tu dari ibu lembu juga lor..So please breastfeeding mom ''jangan guna ayat anak jadi lembu bila minum susu lembu'' nanti kang Allah tarik bila2 masa je susu takde makan la segala supplement nangis la keluar susu pun dari mata masa tu susu yang diperkatakan itu juga nak kena bagi kan. So..To encourage sangat dialu2kan but to condemn others jauhkan la..

Rasa nak nangis bila dah sampai 17hb hari tu. Sebak sangat. Banyak dugaan tapi Allah permudahkan jua. Suku perjalanan dah berjaya menyusukan dia. Alhamdulillah. Thank you Ya Allah. Semua ibu pun niat nak menyusukan anak 2 tahun kan. Berjaya atau tidak kina mencapai 2 tahun tolak ke tepi. Sekarang kina aim 1 tahun dulu instead of 2 tahun sebab tahu bukan senang. 6 bulan ni pun dah syukur sangat dah. Hopefully dapat bagi yang terbaik utk Shahadah Chinta.

Rewardkan diri sendiri dengan sijil buatan sendiri. Hee.
Ingat nak buat matric tapi sijil matric macam tak laku je. Hahaha.
Ok, dah publish baru nampak ada ayat tercicir sebelum diploma. Biaq pi la..hahaha..

Antara wishes yang kelakar & menarik perhatian kina dapat tahun ni. 
"Selamat membesar", "Semoga Chinta cepat dapat adik", "26 muda lagi", 

Sekian..Thank you in advance..and wish me luck in bf ya!


20 comments:

Veelara Shamsyul on February 21, 2013 at 2:34 AM said...

happy birthday kina ;)

ctmah on February 21, 2013 at 8:43 AM said...

happy birthday kina..sweet family n happy forever..amin =)

.ieLah. on February 21, 2013 at 8:45 AM said...

wish us luck in breastfeeding! :D

best la kina chinta siap bangun masa besday. precious moment tau! hee

Allene on February 21, 2013 at 8:52 AM said...

happy besday....

BLuRpL3 on February 21, 2013 at 9:02 AM said...

happy belated birthday Kina! sama la birthday nisa pun dalam FEB gak..17hb.hehehe..saje promote..hahaha =)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P on February 21, 2013 at 9:16 AM said...

happy birthday Kina, lawa sijil tu :)

cikpuanputeri on February 21, 2013 at 9:19 AM said...

abis tak kek tu? meh pos sini sikit..hehe. happy birthday kina.

Schaz on February 21, 2013 at 9:42 AM said...

happy belated besday kina! kita sebaya rupanye.. geng 1987 eh.. i agree dgn u, sesetangah breastfdg mother terlampau taksud dgn susu mereka sampai jadi riak..

LisaLisut on February 21, 2013 at 10:29 AM said...

happy belated birthday Kina

Cik Puan Rara on February 21, 2013 at 10:50 AM said...

tahniah and happy birthday

Basyirah Abd Rahman on February 21, 2013 at 11:12 AM said...

happy birthday! :) hehe.. ape hadiah 4-in-1 tu? hihi

Zimie on February 21, 2013 at 12:07 PM said...

happy birthday kina.terasa inspired jugak zimie nk bf baby sampai 2 tahun nanti.aminnn

lina on February 21, 2013 at 4:02 PM said...

happy birthday kina!

betul kata kina pasal mak2 yg berjaya fully BF anak diorg pastu condemn mak2 yg bagi anak FM. Tak baik kita nak condemn2. rezeki tu Allah yang bagi. Dia nak tarik, anytime je.

Syaz Rozelt on February 22, 2013 at 10:19 AM said...

happy belated birthday my twin..
hehe..besnya hadiah birthday ..syaz plak dapat saket gg whole day tahun nie..doakan syaz join the club of ibu2 jugak nanti..hehe

Cik Puan Tqah on February 22, 2013 at 10:37 AM said...

rs cm da komen..rupenye belum.happy belated bday..hihihi..

cha on February 23, 2013 at 2:20 AM said...

eh birthday you 19/2 ke 20/2 eh? i terlepas baca entry u ni huhu. husband i 19/2. btw happy birthday kina semoga dimurahkan rezeki dan berbahagia disamping keluarga tersayang amin :)

~YUN~ on February 24, 2013 at 8:26 AM said...

Happy birthday kina!26 thun mmg masih muda lagi....hehehe.

hayati hashim on February 27, 2013 at 8:14 AM said...

Hb kina.. Mmg sgt muda la..hihi
Comei sijil, buat sini satu..haha

Cik Kiah on February 28, 2013 at 12:40 PM said...

kina, saya follow blog bride to be awak.. patutla lama tak update ... rupanya blog personal lain eh... apa2 pun, happy belated bufday.. last time sya follow awak sbb nak jadi bride to b, but this time mommy to be pulak.. sila tunjuk ajar... =)

Wawa Tasliman on March 3, 2013 at 8:26 PM said...

happy belated and congrats on your DIPLOMA.. kena study hard pasal BF sebab nak dapat diploma gak nanti. InsyaAllah.. :)

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork