Thursday, January 19, 2017

Review : Lekit! Slime mampu milik.




Salam,

Hari ni kina nak review LEKIT!. Lekit ni nama je lekit tapi die tak melekat dekat tangan. Lekit! adalah nama bagi slime yang mampu milik.  1 bekas sekarang ni promo RM19 (harga pasaran mencecah RM56 tau kalau slime biasa). Korang boleh tengok dekat instagram lekitmalaysia atau facebook Lekit.

Pagi-pagi tadi budak-budak ni bangun mintak nak main Lekit. Shafiyah sampai sudah panggil slime ni slide. Hahaha. Apa yang best sangat dengan lekit ni?

1) Harga yang berpatutan!
2) Bau wangi (Macam honeydew)
3) Tak melekat pada tangan.
4) Ada macam-macam warna.
5) Limited edition Glow in the dark pun ada. (Boleh tengok video dekat instagram)
6) Sejuk pada tangan.
7) Paling penting selamat untuk kanak-kanak (Dah tested no heavy metal dekat National Poison Centre of Malaysia)


Founder Lekit! adalah seorang chemist dan ibu macam kita. Tujuan utama Lekit ditubuhkan utk memberi peluang pada golongan kurang berkemampuan utk membeli slime sedia ada yang memang agak mahal. Lekit dapat merangsang perkembangan anak-anak melalui sentuhan, rasa, hidu dan melihat dgn mata.

Dengan bermain Lekit! kina tengok Shahadah & Shafiyah dapat salurkan imaginasi dorang dengan happy. Macam-macam boleh bentuk dengan Lekit ni. Masa mula-mula keluarkan Shafiyah tak habis-habis cakap Wow. Its pretty. Kakak shahadah pulak bila tanya best tak kakak? Kakak cakap Best Ever!

Sekarang ni kitorang dah kuarantin main playdoh sebab habis karpet, lantai kena playdoh. Hahaha. Lekit ni senang je kalau stained boleh cuci dengan air suam. Kalau melekat pada rambut pun mak-mak terperlu risau. Boleh basuh je. Pastu sifat slime kan die macam senang bercantum balik bila macam terpisah tu. (errk, paham tak maksud ni? kalau tak paham pegi beli skg..hahaha). Boleh main atas meja, atas cermin, takde meja atas tiles pun boleh sangat2.

Untuk glow in the dark, kina ritu buat guna flashlight (Apps Zotox) letak lama-lama dekat Lekit tu. Lepas tu kina tutup lampu. Best woo. Glow in the dark color hijau. Nanti kina upload video budak-budak ni main.

So, tu je kina nak review. Kina sangat-sangat recommended Lekit! ni.
Muka happy je dapat main ni.

Muka bangga letak mata dekat itik, dapat sekali mata dan spider. Spider boleh buat mcm spider web.
Letak mata pada gajah. Die suruh kina buat lion. Tak terjangkau permikiran cmne nak buat lion.
Ta daaaa..comel kan.
Ni pula kura-kura. 


Aksi dorang bermain. tengok la si shafiyah tu sampai muncung2 ha. Shahir kesian tak boleh main lagi, nanti bukan main, die masuk mulut je terus. Kuat ngutip die ni.

Ok, ulang siaran..korang boleh dapatkan Lekit ni di

Instagram : lekitmalaysia
Facebook : Lekit
WhatsApp : 0133207051
( 1 bekas RM19, 2 bekas RM37, 3 bekas RM53)

Anak happy, mama happy!



5 comments:

Ibu Dilah on January 19, 2017 at 12:15 PM said...

wahhh... mcm best jer kina.. kalau termasuk mulut mcmana ye? budak bawah 2 thn boleh main tak ek?

Liyana on January 20, 2017 at 10:41 AM said...

best sgt ni
boleh try
harga pun berpatutan

humble.yat on February 7, 2017 at 3:51 PM said...

kena try ni..mmg bagus utk budak budak...tq for the sharing kina:-)

noor aziana on February 21, 2017 at 10:48 AM said...

menariknya... boleh cuba ni.. anak dok main play doh bila kene angin jadi keras... jadi emosi la pulak mak kene menyapu, kikis2 yg kering melekat pada lantai..

Membantu anak anda mendapatkan tulang yang sihat

Nabila Syifa on April 1, 2017 at 1:08 PM said...

wah.. seronok tgk budak2 happy

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork