Thursday, September 4, 2014

Preloved & New to let go!

Salam

Ok, tanpa membuang masa..meh la tolong ringankan beg nak balik bintulu ni..hihi..seme yg beli akan dapat mistery freegift tau + dgn freegift yang tertera di description..harga exclude postage sebab mana tau korang nak beli byk kan..hehe..kalau new kina cakap new, kalau preloved kina cakap preloved berserta condition..harga adalah bersesuaian dgn condition & sudah tentu murah dari pasaran..

1) Botol avent classic size 5oz
Price: RM15 per bottle SOLD OUT
Condition: New
Reason to let go: Beli set amek yang nak je.
Beli both dapat free pacifier avent. Anak semua taknak paci.

2) Disposable breast pad
Price: RM8 per box (ade 3 kotak) SOLD OUT
Condition: New
Reason to let go: Clearkan stock. Harga biasa RM15 kot.

3) Mulberry inspired make up bag

Price: RM5 (ade 1 je, color gold kiri bawah tu kina punya & pakai sekarang ni) SOLD OUT
Condition: New
Reason to let go: Clearkan stock, ibu beli lebih. Dekat luar ibu pernah nampak jual RM20.

4) Autumnz Cooler Backpack size M. Muat letak breastpump yang besar & storage bottle
Price: RM45 (rp RM99) SOLD OUT
Condition: New
Reason to let go : Clearkan stock jugak.
Buy this get 2 storage bottle & 2 ice pack!

5) Dress sequin free size color teal/turqoise. Sequin gold. 
Free size tp kina suggestkan utk org size M. Cutting A.
Price: RM65 SOLD OUT
Condition: New (dah potong labuh, jadi sesuai utk ketinggian 158cm & ke bawah)
Reason to let go: Ni kes tengok sequin pastu nak beli tapi tak pakai. Hahaha. Lepas tu zip sebelah kanan je tapi panjang zip die.
Free sepasang stokin sepit.

6) Jubah ruccimodich hawa premium denim yang paling sayang nak let go sbb cutting lawa..uwaaa..suggest utk orang size S.
Price: RM85 (rp RM169) SOLD OUT
Condition: 9.5/10 Pakai 2x sahaja. ( size M & dah potong labuh tp lepas basuh 2x mengecut dan xmuat) bffriendly
Reason: tak muat. Sekian! Stress. Tolong la beli ni sebab cantik sangat. Sempat iron baju atas je yangni tak iron. Tu nampak tak menawan tapi sebenarnya gojes sgt. Tengok previous post kina pakai. Masa tu muat lagi. hahaha.
Free sepasang stokin sepit.

7) Blouse Haley dari poplook

Price: RM45 SOLD OUT
Condition: 9/10 banyak kali pakai tapi masih sangat elok lagi.
Reason to let go: lebih byk pakai dress & jubah sekarang ni. 
Free sepasang stokin sepit.

8) Blouse Lacey
Price: RM7
Condition: 6/10. Lace timbul2 ada a few yang tercabut sket tapi nampak pun.
Reason to let go: Dah tak minat. Hahaha.

9) Blouse coat (wan mi beli dari korea & made in korea ade tertulis di situ)
Price: RM45 (wan mi beli RM150)
Condition: New. Cantik.
Reason to let go: Terlalu besar. Kina suggest size XL. Kain tak tau kain apa tapi tak terlalu tebal dan tak juga nipis. Tak jarang langsung. 
Free sepasang stokin sepit.

10) Baju kurung plain dengan beads
Price: RM48 (rp RM160) size M/38 SOLD OUT
Condition: 9.5/10 pakai sekali je.
Reason to let go: zip hidden tepi kanan shj.
Free sepasang stokin sepit.

11) Denim blaus size 16 sesuai budak 1 tahun-1 stgh tahun
Price: RM20 SOLD OUT
Condition: 9/10 pakai 3x je.
Reason to let go: Singkat. Masa beli xbawak shahadah. Nak beli sama dgn adik nt. Tapi ini sangat stylo ok.

12) Baju Tshirt who s cute, kembang sket dekat bawah. 
Size 1y tapi cutting kecik , 9 bulan da boleh pakai ni.
Price: RM5
Condition: 8/10
Reason to let go: shahadah da xmuat. warna purple.

13) Skirt checker pink peach. Suggest untuk 12 bulan-18 bulan.
Price: RM5
Condition: 8/10
Reason to let go: shahadah da xmuat dekat ketiak, nak tunggu shafiyah lambat sangat.

14) Kaftan pink dgn kain batik size newborn. Super cute. Sesuai utk yg expecting gegirl buat aqiqah dlm pantang ke. Kain chiffon sejuk gila. Tengok la shafiyah lentok2 tido ha..
Price: RM40 (rp RM90)
Condition: 9/10 pakai sekali je.
Reason to let go: shafiyah da xmuat. Masa pakai sekali tu pn lps 45 hari umur die ketat sbb die bam2.
Free 1 headband.

15) Burberry inspired shirt. Size L. Sesuai utk budak 5-6 tahun. Smart gile. Lambat lagi shahadah boleh pakai kot.
Price: RM15
Condition: New
Reason to let go: Clear stock wan mi jual dulu.

16) Coach handbag tote original. Bukan kina punya. Ni kepunyaan fariza. Tumpang iklan sekali.

Price : RM520 Original 
Condition : 9.5/10 baru pakai sekali. 
Reason to let go: Terbanyak plak bag sampai tak terpakai. Hihi.
Nak beli boleh ke LINK ni ye.





Cara nak order macam mana? Macam ini.
Wassap kina 0132126952 (Kalau tak keluar tambah +6 kat depan no)
Bagitau nak yang mana & location untuk dipos.
Kina reply within 4-5 hours la kalau lambat pun. InsyaAllah cepat je.
Check available lagi tak barang yang berminat. Kalau booked boleh Q.
Kina reservekan atau book untuk 12 jam sahaja until dapat payment.
First come first served.

Thank youuuuu...





















5 comments:

Mila Hilas on September 4, 2014 at 10:25 AM said...

cntk2nye baju..arghh, :-(

~faRahaNis~ on September 4, 2014 at 11:54 AM said...

salam, nk tnya kina beli mana baju kaftan baby tu? cantik la.. tp anak kita dh 2 tahun, x muat nk pakai yg safiyyah punya tu

Shakina Farhan on September 4, 2014 at 12:13 PM said...

mila: thanks..meh la beli..

farahanis: lupa nk letak beli kt mne..dekat petitplayground..:)

Umi Nazrah on September 4, 2014 at 12:50 PM said...

alaaaaaaaaaaa gaji lambat lagi. berkesan sungguh dengan blouse tu -_-

Shakina Farhan on September 5, 2014 at 10:20 PM said...

umi: alalaa..xpe..next time kina buat time2 gaji..hihi..

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork