Monday, April 14, 2014

Review : Handsock lace

Salam
Hari ni nak review handsock lace yang tengah fames sekarang ni kan..moga istiqamah dalam memakainya..bukan apa, masa matriks dulu memang pakai selalu stokin & stongan ni..(stokin utk tangan bukan sotong bertangan ye..hahaha)..masuk U start la zaman jahiliah tu..huahua..on off je stongan..

Kalau dukung anak selalu tersengseng lengan walaupun pki jubah kan..kalau pakai handsock ni rasa secure sket..jom sama2 kita tutup aurat dgn lebih sempurna..kina pun harap kali ni betul2 istiqamah..bantu suami sekali, kalau tak dok ternak dosa untuk die..huaaaa..pelan-pelan kayuh kan..kina received 2 handsock lace yang comey-comey..warna pilihan dark purple dan biru..
Atas warna dark purple lace putih, bawah biru
Selalu pakai yang handsock lace gak warna hitam beli kat mydin kan..Tak suka yang kat depan sama dgn belakang sebab nanti confuse mana depan mana belakang pastu jadi longgar sebab dah selalu ingat yang belakang tu depan..errr..pahe dok ni? Hahaha..suka yang bahagian wrist tu samada lace atau bentuk flower atau love tu..

mama preggy 6 bulan + mama junior versi masham..hahaha..mama pakai handsock lace mydin
Handsock lace ni mula2 kina nampak igtkan kain lycra + lace tau. Rupanya kain cotton! So bila pakai lembut je tak rasa panas dan melekat2 sangat. Kalau jenis selalu pakai jubah/abaya yang plain seplain plainnya tu tambah pakai handsock lace ni nampak la berfesyen sket no..Tutup aurat sambil bergaya gitu..Plus lace die takde berongga-rongga nampak skin sebab die dijahit atas kain cotton tu. 

Color dark purple, rasa slim plak tanganku..hahaha..sebab color tu kot..
Dekat mana nak cari handsock lace murah dan cantik? RM12 Sepasang. Beli dekat ohmyfariza.blogspot.com. Klik SINI untuk terus ke post pilihan-pilihan color handsock lace..Cepat sebelum warna yang cun dirembat orang. Sekali sekala beli yang handsock lace cun2 ni kan..biasa tak hitam, skin color, putih..cari sedondon dengan baju raye u ols. Hihi..(oh..mcm tak raye je tahun ni.. :p..)..

Budak ni pun sibuk la nak pakai bila handsock lace ni sampai..die pun tau cakap Can..tiiik..lepas tu dok cabut suruh orang pakaikan lagi..=_=..sampai la kena sorok dari die..

12 comments:

DYatie on April 14, 2014 at 12:00 AM said...

Sock si kecik tu sama dengan sock kite. Hehe. Kite suka pakai. Selesa. Kan? :)

Shakina Farhan on April 14, 2014 at 12:54 AM said...

Dyatie : A,ah..selesa, sejuk je..:)

S.n.Fariza on April 14, 2014 at 7:23 AM said...

Thanks kina :)
Si kecil pun Nk guna ye. Good.

Chekgu Azrine on April 14, 2014 at 7:58 AM said...

Tq for reviewing sis.akk tgh cari sbb hr tu nmpk ada geng gojes jual.yeahh..nk bli..

lovelywa on April 14, 2014 at 9:36 AM said...

sy pun peminat handsock lace nih..dah ade 3 kaler dah..klau harga RM12 tu kira murah dah tu..sbb bese sy beli rm15 sepasang..thanks ya bg info..

Allene on April 14, 2014 at 10:42 AM said...

mmg tgh dok mencari menda ni... thanks...

Sheila Salim on April 14, 2014 at 4:46 PM said...

Assalamualaikum kak kina, lawanya. sheila ritu ada gak beli handsock. kalau kak kina nak nak beli borong, boleh beli dekat sheila. dapat murah2 la. hehehe sheila tengah usaha nak buka bisnes kecik2 ni ~~~

Aty_Fared on April 14, 2014 at 9:07 PM said...

cantik yang kine beli ni...aty tak pasti lah kot sebab tangan aty kurus sangat kan..tapi kalau aty pakai jenis lace..longgar gak..hahaha..jadi aty kene pakai jenis getah kat depan...

Cik Puan Rara on April 16, 2014 at 9:56 PM said...

rara ada belikan utk MIL rara,lawa gilaaa!

Fatimah on April 18, 2014 at 7:41 PM said...

Bestnya macam mana nak istiqomah pakai...ct stokin kaki pon lama tak pakai...

humble.yat on April 24, 2014 at 9:27 AM said...

memang best lace handsock..selesa dan tak gatal..pastu yg lubang2 lace tu dah tutp ngan cotton kan?

lavender smile on June 24, 2014 at 10:18 AM said...

HANDSOCK LACE YG CANTIK DGN HARGA SANGAT MURAH, RM9/PCS..!!! CEPAT2 SEBELUM KEHABISAN STOK..!!

https://www.facebook.com/pages/Handsock-Lace-Special-for-muslimah-lets-cover-our-aurah/680381355350912?ref_type=bookmark

 

Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork